Idag läggs det mycket tid och pengar på att ta bra bilder inför en bostadsförsäljning. Många har förstått bildernas betydelse för en lyckad försäljning, men vad är egentligen bra bilder? Det är en fråga som kan ställas om och om igen. Några företag har gjort lite tester och tittat på bilderna som tas och hur de läggs ut. Det är inte alltid det lättaste att få till riktigt vassa bilder. Det är många faktorer som spelar in och lägenhetsinnehavarens roll är nog så viktig.

Rätt förutsättningar

Det kan vara svårt att få till bra bilder för fotografen om rätt förutsättningar inte ges. Idag har dessutom marknaden för att sälja bostäder mattats av lite jämfört med för några år sedan. Det gör att det idag är mycket viktigare att få till alla processer i försäljningen. Fotograferingen är en av dem.

Konsten att matcha rätt

Mycket av det som gäller när det kommer till fotograferingen är att skapa en helhet och en känsla. Det kan vara enkla detaljer som att matcha med lite nya tyger i mer matchande färger och mönster till att faktiskt helt enkelt byta ut eller flytta några möbler. Ibland kan det helt enkelt vara lite för mycket av något.

Viktigt att förmedla rätt budskap

Något som är viktigt när det gäller bilderna är att förmedla rätt budskap. Här gäller det att tänka till vilken som är den tilltänkta målgruppen. Det är stor skillnad på att sälja en bostad till ett ungt par, en familj med två barn eller någon som är 50 plus. Vad är det bilderna ska förmedla till den potentiella köparen?

Sätt ihop bilderna rätt

En tredje viktig aspekt i det hela är att bilderna tillsammans utgör en stor del av hur de uppfattas. Det gäller att ha ett öga för hur bilderna tillsammans skapar en helhet. Räcker det med en bild från ett rum, eller behövs det fler? Små saker som gör stor skillnad.