Fokuset på fotograferingen är ofta bilderna. Självklart är det så, men det finns något viktigt som börjar innan fotograferingen kommer att äga rum. Se till att allt är förberett. Det går inte att missa små detaljer som att det ligger brödsmulor kvar i ett hörn eller att det är en fläck på golvet någonstans. Bilderna kommer att visas för tusentals besökare när de kommer ut och alla de små detaljerna som missats kommer att synas.

Börja planera och förbered i tid

Det är viktigt att komma ihåg att fotograferingen börjar med allt förarbete. Börja i tid med att göra i ordning allt du behöver inför att fotografen kommer. Det är lättare att göra några justeringar och fixa några småsaker när ni börjar fotograferingen. Tanken är att alla vrår och kanter ska komma med på fotona och därför är det noggrannhet som gäller redan från början.

Fotografera rätt tid på dygnet

Tänk igenom lite när ljusinsläppet är som bäst i din bostad. Det kan göra stor skillnad att fotografera på förmiddagen när solen står i ett läge jämfört med sen eftermiddag när solen står helt annorlunda. Vad tror du själv passar din bostad bäst? Det här är givetvis något som bör diskuteras med fotografen. För att få de allra bästa bilderna är det helt avgörande att allt görs på bästa sätt.

Fotografera exteriören en solig dag

Se till att dina bilder verkligen blir riktigt bra. När det kommer till att fotografera exteriören är det bäst att välja en solig dag. Bostadsköparna kommer att bli bra mer lockade av att titta på ett hus med en blå bakgrund än ett hus med en grå bakgrund. Det säger sig själv, även om det är lätt att glömma. Försök se till att allt utomhus ser välvårdat, prydligt och städat ut innan ni börjar fotografera.