Det finns många sätt att öka värdet på en bostad innan en försäljning. Givetvis är det en stor fördel för värdet om bostaden är relativt nyrenoverad, men det är inte alltid det finns möjlighet till det. Oavsett hur statusen på bostaden är finns det saker att göra för att få ut det där lilla extra vid en försäljning. För de allra flesta är en bostadsförsäljning en av de största affärerna som görs i livet och därför är det extra viktigt att se till att affären blir så bra som möjligt. Vi har listat några smarta tips för att få extra tusenlappar till på värdet.

Sälj rätt tid på året

För det som har möjlighet gäller givetvis att sälja den tid på året när köparna är mest intresserade av bostaden. Det här kan skilja från plats till plats och därför kan det vara bra att ta kontakt med en mäklare i god tid innan försäljningen för att få reda på så mycket som möjligt innan.

Besiktiga innan

De flesta köpare besiktigar huset innan ett köp genomförs. För säljaren kan det vara bra att göra en besiktning innan eftersom de saker som kan dyka upp vid en senare besiktning kan dra ned priset. Det kan därför spara en del pengar i slutskedet av affären att kosta på att göra en besiktning innan bostaden läggs ut på annons. En del säljare blir avskräckta av kostnaden eftersom det kostar runt 10 000:- att göra besiktningen, men det är ofta pengar som sparas in senare i försäljningsprocessen. Köparna kan dessutom göra en mer rimlig bedömning på om de vill köpa huset eller inte.

Det här är två saker som verkligen kan göra att värdet på bostaden kommer att bli högre utan att säljaren behöver lägga ned mycket arbete eller pengar. Tänk smart och öka värdet på bostaden.